Paddling är underskattat

Ibland är det lyxigt att vara fjärdeårselev på Kullagymnasiet – som jag. Denna gång, likt en del andra så blev jag tillfrågad om jag ville följa med på ettornas friluftsdag där de skulle paddla på Rönne å, i Ängelholm, en heldag. För det första är paddling otroligt trevligt, och i den sommarvärmen som vi drabbats av är det inte fel, men att sen också få betalt för denna härliga dag är ännu bättre. Dagen bjöd på lagom värme och det blev en 16km lång paddlingstur längs Rönne Ås strömmar.

Precis som alla andra kan man inte alltid vara nöjd med platsen man bor. Ungefär 350 dagar om året önskade jag att jag bodde i Bahamas, men å andra sidan kan Sverige ha sina charmiga drag – till och med västkusten med all sin blåst. Jag hade gärna bott mer på östsidan och gärna haft lite sjöar och åar för att kunna göra dessa trevliga utflykter. Istället har jag havet och har blivit onödigt intresserad av att skaffa en havskajak, trots att min plånbok säger nej…vi får väll se vad det blir helt enkelt. Men till er som inte paddlat innan – gör det nu!