Julafton

I år gjorde vi lite annorlunda – vilket blev så bra! Kvällen såg ut som den brukar, familjen är hemma och en av mina morbröder kommer över. Det är en tradition som ligger mig varmt om hjärtat! Först är vi bara familjen och ser Kalle med jul-fika, där mormors ”tummakakor” (madelmusslor) är ett måste. Därefter kommer min morbror, vi fixar för lite förrätt, sill osv. Sedan delar vi ut paket och öppnar, sen den varma maten, typ Jansons mm. Sen spelar vi julklappsspelet! I år vann jag skovärmare, vilket kan väll va praktiskt, men har oftast torra fötter 😉

Det vi gjorde annorlunda var att vi hade en julbrunch på förmiddagen där mina kusiner kom över. Det blev så bra, verkligen, och var skönt att vi alla kunde samlas igen, även utan mormor och hennes lutfisk.

Jag bakade ett nytt recept på saffransfrallor som blev riktigt bra! Sen allt annat gott till såklart. Blev mysigt och lyckat, jag hoppas de andra kände samma. Tyvärr dock så fick jag ingen julkänslan denna julen…ingen snö, bara blåst och regn…dessutom så var det nog så mycket innan så man glömde njuta ner sig lite.

Här kommer lite bilder!

Bilderna nedan är från den traditionella julbrunchen hos Markus!