Jacob & Heidi på tripp

I fredags åkte jag, tillsammans med Jacob, till vår käre vän Lina. Sedan fyra år tillbaka har hon varit bosatt i Holland och gått på The American School of The Hauge, och i helgen var det dags för hennes stora dag. Hon tog sin graduation (motsvarande student), och vilken grej!

Vi flög 8:15, dock något försenat, från Köpenhamn till Amsterdam. En trött resa då jag plockade upp Jacob på tågstationen vid 05:30 på morgonen, eftersom han var på studentbal kvällen/natten innan. Jag mötte en sliten Jacob i fin kostym, rufsigt hår och mobilen i handen. Och ja. Han sov inte sen på 40 timmar.

Väl på tåget pratar Jacob i något onödigt hög ton, för att vara kl 6:00 på morgonen. Han säger: alltså Heidi, jag är liksom inte ens trött!! Varav jag möts tre min senare av en hängande jacob. På flygplatsen halvsov Jacob på diverse stolar medan jag köpte vatten. Möttes trotts allt av ett sms mitt i natten som löd: TA MED VATTEN!!!!!!! Jag hade till och med frulle. Heja Heidi.

När vi landande i Amsterdam möttes vi av en taxi som skulle ta oss till Wassenaar där Lina och hennes familj bor. En resa på 20 min där man upptäckte ännu en gång att vi svenskar är ett något mesigt folk i trafiken. Husen runt om var väldigt vackra och gammaldags. Allt är dessutom byggt på höjden, så Linas radhus låg på tre våningar. Högt och smalt, och uppe på det som Lina kallar Mount Everest hade vi vårt sovrum (högst upp om nu någon kände sig osäker). Ett litet sött rum med en 160 säng. Absolut inga problem att dela säng och rum att byta om i, med Jacob. Dock vet jag numera att Jacob är en som gärna tar ett träningspass under sin skönhetssömn.

Kvällen bjöd på fantastisk Graduation för Lina, vilket jag tar i ett separat inlägg. Otroligt trevlig mottagning, och stackars mig och Jacob trodde vi skulle göra bort oss. Vi är inte direlr finkänsliga, men ibland syns det även utåt. Formellt är inte vår grej. Men vi möttes av en helt otroligt härlig släkt som pratade massor. Såklart fanns det goda tilltugg också!

På lördagsmorgonen väcktes vi av Linas mamma Anna med Te på sängen. Vi är alldeles för bortskämda – ja. Tog varsin dusch och åkte på Graduationbrunch med alla släktingar, på ___. Otroligt fint och en löjligt god toast. Jag valde gravad lax med äggröra, och den satt riktigt fint. Vi tog oss sedan till Den Haag för att turista tillsammans med Linas kusiner. Vi besökte ____ där tavlan Flickan med Pärlörhänget hänger. Vädret bjöd på moln, lite kyla men med kvav luft, trots att där alltid är upp emot 30 grader där annars. Vi prickade verkligen fel dag.

Söndagen spenderades i Amsterdam! Byggnaderna påminner starkt om Gamla Stan i Stockholm, men är så mycket vackrare. Mer detaljer, smala och höga. Nästan alla byggnader hade en krock längst ut på sin topp, för att kunna hissa upp möbler och ta genom fönstret, eftersom husets trappor är för smala. Det används fortfarande och jag kan inte bestämma mig ifall det är smidigt eller bara gammalmodigt för det finns för lite nya idéer på lager.

Vi åt på ett mysigt café och åt riktigt god glass. Tyvärr blev det ingen tur i Anne Franks hus, eftersom man behövde boka biljetter online. När vi kolla på mobilen för att köpa så var vi välkomna i slutet på juli, men det kände vi var lite väl länge…

Flygresan hem gick utan problem och lyxigt nog blev vi hämtade i Malmö av Markus. Gött trött och däckade gjorde man direkt när man tog steget in i sovrummet. Efter en himla bra resa – trots att jag var rädd att knappt på på Jacob på flyget, så är jag nöjd. Inte alla man kan åka med bara så, och det var roligt det var Jacob. Förhoppningsvis åker vi ner till vår lära Lina igen och skämmer bort oss under hennes familjs tillsyn. Det lär inte vara ett problem.