Chania, Kreta, Grekland

För den ovetande kan det inte vara lätt att veta. Men jag och min familj har aldrig vart en resefamilj. Vi är mysiga Svenssons som har husvagn och tycker det är as gött. Och tro mig, döm inte campinglivet i husvagn innan ni provat!

Men tycker det är helt fantastiskt när jag då får åka iväg på annat. Denna gången fick jag det fina erbjudandet att åka med min pojkväns familj till Kreta, för det fina firandet med hela släkten – morfar 70, morbror 60. Himla härligt!

Vi fick en vecka av strålande sol och utan blåst. Det låter härligt, det var det, men värmen höll på att ta kål på mig. Som en hårt inarbetad skåning tål min bleka hy bara 25 grader – om man har tur. Här var det hela 35 grader om dagen och ingen blåst, vilket brukar va poppis i nordvästra Skåne. Så jag sakna nästan blåsten hemifrån men det lär jag ångra snart.

Hela dagarna bestod av att tycka synd om sig själv på stranden, gnälla över att vattnet va lite för kallt, men ändå så varmt på land att sanden brände sönder fötterna. Enorma i-landsproblem helt enkelt! Precis som det ska vara, så att säga.

Här kommer lite bilder!